Program de lucru:
Lu-Vi 08:30 - 17:30
0786/345.577
0740/089.928
Esti aici: AnvelopeAscet.ro / Servicii/ Camioane

Puteti beneficia de toate serviciile oferite la sediul nostru din DE 574, Km 8.5, zona Aeroport, Craiova sau prin service-ul de roti mobil.

Demontare/montare anvelope


Demontarea / Montarea anvelopelor de camioane este o operaţiune care trebuie realizată de profesionişti, atât în cazul înlocuirii unei anvelope uzate, cât şi în cazul uneia crăpate. La Euromaster, acest serviciu este asigurat cu echipament şi utilaje speciale, respectând o metodologie adaptată vehiculelor de transport de diferite dimensiuni.

Sfatul expertului


Experţii Euromaster vă recomandă să verificaţi strângerea prezoanelor la fiecare 50 km parcurşi.

Echilibrare


La Euromaster, tehnicienii noştri efectuează echilibrarea anvelopelor de fiecare dată când acestea sunt înlocuite. Echilibrarea elimină vibraţiile roţilor şi asigură o deplasare mai confortabilă.

Sfatul expertului


Anvelopele trebuie echilibrate după impactul cu bordura, cu o groapă sau cu o piatră, atunci când anvelopa arată anormal sau la fiecare 15.000 km parcurşi. Atenţie! Vibraţiile inerente nu pot fi resimţite în cabină, fie datorită frecvenţei acestora, fie datorită faptului că sunt absorbite de vehicul.

Reparaţii anvelope


Atunci când este nevoie ca anvelopele să fie reparate, recomandăm să le aduceţi într-un service autorizat. La Euromaster, anvelopele vor fi reparate numai după o examinare atentă. Repararea la cald permite reutilizarea anvelopei şi menţine posibilităţile de reşapare.

Sfatul expertului


Recomandăm înlocuirea anvelopelor când acestea prezintă următoarele tipuri de deteriorări:
• sârme din talon sunt vizibile sau deformate
• banda de rulare este desprinsă
• deteriorări provocate de hidrocarburi sau substanţe corozive
• deformări ale cauciucului la interior datorate rulării la o presiune prea mică
• deteriorări mai grave decât cele permise de lege.

Recanelare


Alinierea roţilor reprezintă un element cheie al întreţinerii anvelopelor, prin care se asigură obţinerea unor performanţe optime, a unei uzuri uniforme şi a unei durate de viaţă mai mari a anvelopelor. Specialiştii Euromaster pot recunoaşte defectele de aliniament asociate cu un anumit tip de uzură a anvelopei.

Sfatul expertului


Geometria roţilor poate avea de suferit dacă treceţi cu maşina peste gropi, delimitatoare de viteză sau borduri. Aceasta poate duce la o uzură neuniformă a anvelopelor, senzaţia resimţită fiind aceea că maşina „trage” într-o parte. Pe de altă parte, consumul de carburant creşte, iar anvelopele se uzează prematur. Specialiştii Euromaster recomandă ca geometria să fie verificată periodic, dar şi după impactul cu bordura sau după trecerea peste o groapă sau peste delimitator de de viteză, dacă viteza de deplasare a fost una mare.

Sfatul expertului


Efectuarea regulată a permutării şi întoarcerii pe jantă vor facilita recanelarea şi reşaparea anvelopei. Se recomanda permutarea şi întoarcerea pe jantă atunci când, în urma măsurătorulor efectuate, rezultă diferenţe mai mari de 5 mm între adâncimile de profil ale anvelopelor.